Bohatstvo života

Mamina mi vždy hovorila: „Vedomosti sú jediné bohatstvo, ktoré ti nikto nemôže ukradnúť.“ Na strednej škole, keď som sa bifľovala fyzikálne vzorce alebo latinské názvy na biológiu, mi význam tejto vety akosi unikal. Načo mi asi bude takéto bohatstvo?! A úprimne, niekto mi ho pravdepodobne aj tak ukradol, lebo už nič z toho v mojej hlave nie je ☺ Až s vekom som hĺbku tejto vety pochopila a isto ju budem vštepovať aj svojim deťom. Trochu ju upravím: Poznanie je jediné bohatstvo, ktoré ti ostane navždy. Lebo ono to nie je len o akademických vedomostiach, ako by sa mohlo zdať.

Život je veľký učiteľ a každý z nás v ňom získava – vedomosti, zručnosti, skúsenosti, hodnoty, postoje, názory… Niekto perfektne varí, iný pečie chutné koláče. Jeden rozumie pestovaniu rastlín, druhý dokáže vyrobiť praktické veci z odpadového materiálu. Sú ľudia, ktorí viac rozumejú peniazom, obchodovaniu a materiálnym statkom všeobecne. Iní sú dobrí v rozvoji osobnosti či v ezoterike. Jedni vedia krásne fotiť, druhí naplánovať a zrealizovať dobrodružný cestovateľský výlet… Takto by som mohla menovať ešte mnoho príkladov. Každý z nás vie niečo, čo možno iný nie – to je naše bohatstvo.

My v DadaLe veríme, že ľudia si majú čo odovzdávať. Starší mladším, ale aj mladší starším. Ženy mužom, ale i muži ženám. Dospelí deťom, ale aj deti dospelým (veď od tých našich dostávame také lekcie…). Vytvárame a ponúkame priestor, kde sa ľudia môžu spoločne učiť a vzájomne inšpirovať. Lebo keď ja naučím teba, ty naučíš mňa, a teda získavame všetci…

V čom ste dobrí vy? Čo by ste mohli naučiť iných? Aké je TO VAŠE BOHATSTVO, o ktoré by ste sa mohli podeliť?

(pre DadaLu Lucia Balgová, majiteľka LBK development, www.lbkdevelopment.sk)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *